Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 

Blog

Blog

ImHosted.NL start met VoIP Telefonie.

ImHosted.NL is druk bezig zichzelf op de kaart te zetten als een betrouwbaar en scherp geprijsd hostingbedrijf, waarbij service en support hoog in het vaandel staan. Vanaf 1 mei 2019 gaan wij uitbreiden met een nieuwe tak aan onze hostingbranche: Hosted VoIP. De oplossing voor internettelefonie die via www.imvoip.nl te vinden zal zijn!

ISDN verdwijnt

Hiervoor was ISDN de manier voor met name ondernemers om hun telefoondiensten via ISDN af te nemen. Op 1 september 2019 houd het ISDN netwerk echter op te bestaan. Met Hosted VoIP (bellen over internet) kunnen ondernemers hun eigen telefooncentrale in de cloud inrichten. Hiervoor hebben wij bij ImVoIP.NL niet alleen scherp geprijsde en erg complete abonnementen, maar ook abonnementen om mobiel en vast met elkaar te integreren, zodat je als ondernemer altijd en overal bereikbaar kunt zijn.

Toestellen om mee te bellen

Naast de noodzakelijke abonnementen zullen we via de webshop van ImVoIP.NL ook een groot assortiment van VoIP producten verkopen van gerenommeerde merken als Yealink, NetGear, TipTel, Polycom en Cisco. Van kleine kabels en headsets, tot complete telefoonoplossingen.

Voordelen VoIP

De voordelen van Hosted VoIP zijn vooral de vele extra diensten die mogelijk zijn, zonder extra technische voorzieningen of kosten. Denk aan een welkomstbericht, wachtrij, wachtmuziek, voicemail, doorverbinden, onderling gratis bellen, maar ook videoconferencing. Door de integratie van vaste telefoon met mobiel kan je als ondernemer je bedrijf altijd bij je hebben. Bereikbaar op iedere plek. Ook zijn de vaste telefoons makkelijk in te stellen via een eigen, online platform, waardoor iedere werkplek een specifiek ingericht toestel kan krijgen..

Altijd telefonische support

Net als met ImHosted.NL zal ook ImVoIP.NL zich vooral sterk maken voor uitgebreide telefonische supporttijden, waarbij we onze klanten graag persoonlijk en betrouwbaar hulp bieden.

Jaaroverzicht ImHosted.NL 2018

Ouderkerk aan den IJssel – ImHosted.NL is in 2018 gestart als een nieuw bedrijf voor webhosting in Nederland. Er is veel gebeurt om een mooi aanbod van diensten en producten te kunnen bieden tegen lage tarieven. Hoewel ImHosted.NL nog maar kort online is, hebben wij toch besloten al een ‘Jaaroverzicht’ uit te geven. Bescheiden, maar vol met positieve ervaringen en verwachtingen voor de toekomst. Ons bedrijf wil vooral onderscheidend worden in service en support.

Meer dan een webhoster

ImHosted.NL is meer dan alleen een hostingbedrijf . Zij doet ook aan webdevelopment en design, met experts op het gebied van WordPress, Joomla, HTML en CSS, 3D-design, Photoshop, geschreven content, SEO en website optimalisatie. Niet alleen kunnen zij een nieuwe website opleveren, maar ook bestaande sites optimaliseren en van een nieuw jasje voorzien. Met maatwerk als aanvulling op alle hostingdiensten biedt ImHosted.NL een totaalpakket aan oplossingen, voor zowel techneuten als digibeten. Hierbij hoort natuurlijk ook het automatisch registreren of verhuizen van domeinnamen.

Bescheiden cijfers

In 5 maanden tijd is de site van ImHosted.NL meer dan 7.400 keer bezocht, waarvan 3178 unieke bezoekers. Onze pagina’s zijn 85,153 keer opgevraagd. De Facebook pagina heeft inmiddels 170 likes. Als belangrijkste cijfer zien wijzelf toch wel de 97 klanten die ons hebben gevonden. Een mooie start die veelbelovend voor de toekomst is.

Support is het hart van ons bedrijf

Zowel de oprichter van ImHosted.NL, als alle betrokken medewerkers zien het verlenen van goede support als het hart van de zaak. Vandaar dat telefonische bereikbaarheid voor klanten voorop is geplaatst. Naast alle mogelijkheden die andere bedrijven ook bieden, zoals live chat, e-mailsupport en support tickets, kunnen mensen ons gewoon 7 dagen per week telefonisch bereiken van 9.00 uur tot 23.00 uur. “Gewoon direct met een ‘mens’ kunnen praten en overleggen, wordt door onze klanten als zeer prettig ervaren”, zo laat een supportmedewerker weten. “Bereikbaarheid, flexibiliteit en inzetbaarheid blijken erg belangrijk. Problemen dienen voor klanten zo snel mogelijk opgelost te worden.”

Actie gratis webhosting voor stichtingen vindt geen gehoor

Rotterdam – Een aantal weken geleden had één van de medewerkers bij ImHosted.nl een leuke actie bedacht om naast bekend voor onszelf, ook iets te doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het idee was om bezoekers van onze website en de vele lezers op de nieuwswebsite Regio Online, stichtingen en verenigingen in Nederland aan te dragen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken.

Loten voor gratis webhosting

Uit alle aanmeldingen zouden wij op 1 oktober 2018 dan 2 winnaars loten, die maar liefst 10 jaar gratis webhosting, inclusief domeinnaam van ons zouden krijgen. Een leuke kostenbesparing dachten wijzelf.  Helaas is de loting niet doorgegaan. Niet omdat wij bang zijn om iets gratis weg te geven, maar omdat de animo verrassend genoeg erg mild te noemen was. Er is niet aan de minimale voorwaarden voldaan, die van tevoren waren opgesteld.

Voorwaarden

Om de actie enigszins wat inhoud te kunnen geven, hadden wij twee belangrijke voorwaarden gesteld: de eerste was dat bestaande klanten waren uitgesloten van deelname en de tweede voorwaarde was dat er minimaal 5 verschillende stichtingen en/of verenigingen moesten zijn aangemeld voor 1 oktober. Helaas is de teller op 3 stichtingen blijven steken en dat is echt te weinig.

Meer acties

Ongetwijfeld zullen we bij ImHosted met een nieuwe actie komen, want we hebben genoeg creatieve en betrokken medewerkers. Wel zullen we eerst beter peilen hoe de behoefte aan soortgelijke acties is. Uiteraard is het jammer dat we geen stichting of vereniging blij hebben kunnen maken met ons idee. Op naar het volgende idee dus. Wordt vervolgd…

© ImHosted.nl

 

 

ImHosted.nl helpt stichtingen en verenigingen met gratis webhosting

Rotterdam – Webhostingbedrijf ImHosted.nl start een actie om verenigingen of stichtingen die het niet al te breed hebben, gratis webhosting aan te bieden. Met de actie wil het bedrijf tonen maatschappelijk betrokken te zijn bij de vele vrijwilligers die stichtingen en verenigingen helpen in hun voortbestaan.

Keuze aan het publiek

ImHosted.nl wil bezoekers de kans geven zelf verenigingen of stichtingen aan te dragen, die wat extra steun kunnen gebruiken en waarbij een kostenbesparing welkom is. Uit de aangedragen opties worden twee stichtingen en/of verenigingen gekozen door het aantal voorkeursstemmen. Bij gelijke aantallen wordt er geloot.

Hoe gaat het in zijn werk

Via de Facebookpagina van Regio Online of ImHosted.nl kunnen mensen bij dit bericht een stichting of vereniging taggen. Op 1 oktober zullen dan de winnaars bekend worden gemaakt en gaat ImHosted – die ook de website van Regio Online host – afspraken maken met de verkozen stichting(en) en/of vereniging(en).

Wat krijgen de winnaars

Zij krijgen gratis hosting, inclusief een .nl domeinnaam of hun bestaande domeinnaam. Ook ontvangen zij gratis support. Deze actie is niet voor één jaar, maar de eerstkomende 10 jaar.

Zoveel mogelijk delen

Aan lezers wordt gevraagd dit bericht zoveel mogelijk te delen, zodat ieder stichting of vereniging in Nederland een kans kan maken. Iedereen mag maar één keer een stichting of vereniging taggen, maar natuurlijk wel proberen zoveel mogelijk mensen uit te nodigen hetzelfde te doen.

Facebook Regio Online: https://www.facebook.com/regioonlineofficieel/
Facebook ImHosted.nl: https://www.facebook.com/imhosted.nl/

De actie is alleen geldig voor nog niet bestaande klanten en zodra er meer dan 5 verschillende stichtingen of verenigingen zijn getagd

Van floppy naar de cloud: de doorbraak van data

Voor het opslaan van gegevens zijn er tal van mogelijkheden. Toen ik in aanraking kwam met de computer bestond eigenlijk alleen nog de floppy-disk. Dat ding heette Floppy omdat hij heel flexibel heen en weer bewoog, omdat het zo dun was, en een soort ‘flop’ geluidje maakte. Op een floppy kon ongeveer 512 KB aan gegevens staan. Harde schijven bestonden nog nauwelijks en zaten niet in een gewone computer. Op één floppy stond dan ook het besturingssysteem om de computer mee op te starten. Op een andere floppy stond dan het programma dat je wilde draaien.

Zachte naar harde floppy

Later kwam een stevigere versie van de floppydisk uit, ook wel hard floppydisk genoemd. Hier kon al 1,4 MB aan gegevens op. Later waren er tientallen van die dingen nodig om één programma te kunnen starten. Nadat Philips de CD-Rom had uitgevonden konden er honderden hard floppydisks op één zo’n schijfje. Ook de harde schijf deed langzaam zijn intreden in de thuiscomputer. Nog heel bescheiden in het begin met 80 MB ruimte voor het besturingssysteem, maar die ruimte groeide snel. Floppy disk werden vooral gebruikt om gegevens van de ene naar de andere computer over te brengen. Er bestond nog geen echt internet. Sony maakte overigens nog tot 2011 floppydisks.

Van Mega naar Giga en verder

De ontwikkelingen op het gebied van data opslag gingen in een razend tempo binnen 20 jaar zijn we van maximaal 1,4 MB naar meerdere Terabytes gegaan. Zelfs de Petabyte doet al even mee, maar is nog niet betaalbaar voor thuisgebruik. Een USB-stick als opvolger van de CD-Rom was al een stap voorwaarts. Dat ging al snel van een paar honderd Megabytes, naar 64 Gigabyte. Nu heel gebruikelijk en goedkoop. De volgende stap naar Terabyte kwam vooral met de externe harde schijven. Inmiddels zijn ook interne schijven van die omvang normaal.

De doorbraak van data

Door de komst van internet konden wij steeds makkelijker informatie met elkaar uitwisselen. Informatie, ook wel data genoemd, is het goud van vandaag. Er wordt enorm veel geld verdient met het verzamelen, delen en doorverkopen van die data. Vaak data met persoonlijke informatie die belangrijk is voor bedrijven om hun producten of diensten te verkopen. Google is wel de grootste dataverzamelaar, maar Facebook mag ook niet onderschat worden. Op Facebook gaat het vaak om persoonlijke gegevens, die wijzelf vrijwillig met de wereld delen. Het belang van data is niet meer weg te denken in deze tijd. De bescherming van persoonlijk data is sinds 25 mei 2018 ook eindelijk serieus opgepakt. Maar toch zal data bepalend blijven voor ons leven en blijven er steeds nieuwe platformen komen waarop wij onze data prijs geven.

In de wolken

Tja, dat is waar onze gegevens zich op dit moment het meest bevinden: de cloud. Het klinkt ongrijpbaar, maar eigenlijk staan ze opgeslagen op enorm veel servers (schijven) door de hele wereld. Via internet kunnen wij die benaderen en beheren. Online opslag is dan ook een waardevolle aanvulling geworden op al die grote schijven in onze eigen computers.

Ervaringen uit de oertijd: de microcomputer

Die goeie ouwe tijd… of toen Windows nog niet bestond. Uit die tijd stam ik: de oertijd. Van ver daarvoor eigenlijk, maar toen ik 22 jaar was mocht ik de eerste MBO-opleiding in de IT volgen in Nederland. Er waren twee richtingen: programmeurs voor Basic en Pascal en assistent microcomputers. Ik behoorde tot de laatste groep, die werd opgeleid om anderen uitleg te kunnen geven over ‘die apparaten’. Vandaag worden kinderen geboren met een eigen smartphone, maar dat woord kenden wij in de jaren ’80 nog niet.

Hoezo Micro?

Het woord microcomputer betekent eigenlijk ‘zeer kleine computer’. Een microcomputer was naar huidige maatstaven echter alles behalve klein. Gewoon een zware, logge bak met veel elektronica en een harde schijf erin van wel 80 MB (!), ja echt. En de monitor was even onhandig als zwaar. De tekens op het scherm hadden slechts één kleur. Je had groene of amberkleurige tekens. Toetsenborden en muizen hoorden er al wel bij gelukkig. Wist je dat de eerste computers in de jaren ’50 nog zo groot waren als een heel woonhuis? En dat je nog eens zo’n huis nodig had voor de koeling? In de jaren ’60 had men genoeg aan een hele grote zaal voor 1 computer en daar paste in de jaren ’70 dan ook nog eens de randapparatuur bij.

Vanaf de jaren ’80 in sneltreinvaart

In de jaren tachtig (vorige eeuw dus) kwam de eerste computer uit met een microprocessor. Niet langer grote radiobuizen en lampen, maar alles op 1 chip. Een enorme doorbraak destijds. Er werd nog wel gewerkt met commandoregels in DOS (Disk Operating System). Rond 1985 was er een student in Amerika die een grafische ‘schil’ had ontwikkeld voor die commando’s. Hij noemde die grafische schil Windows 1.0 en zijn bedrijf Microsoft (naar de microcomputer dus). Die student, Bill gates, is nu de rijkste man ter wereld. In nog geen 30 jaar tijd, zijn we van onhandige, blokkerige en unikleurige schermweergaven, terecht gekomen bij de smartphone van vandaag. We swipen en chatten, maken foto’s en filmpjes en klagen graag als de draadloze verbinding wat traag is. In de hele geschiedenis van de mensheid is er geen ontwikkeling zo snel gegaan als die van de computer. Tja, ik kom echt uit de oertijd!